Η πύλη ενημέρωσης στου Ζωγράφου
Ο πολίτης πλέον έχει το δικό του μέσο!

Τα «έξυπνα γυαλιά» του Facebook διαθέτουν ενσωματωμένη βιντεοκάμερα -Αξίας 299 δολαρίων

Με τα γυαλιά «Ray-Ban Stories», ακούς μουσική, απαντάς κλήσεις, τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και τα μοιράζεται σε Facebook και Instagram

Εξοπλισμένα με μικροκάμερες και μικρόφωνα, τα «έξυπνα γυαλιά» του Facebook σε συνεργασία με την εταιρεία Ray-Ban, παρέχουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ότι του κινεί το ενδιαφέρον.

 

Με τα γυαλιά «Ray-Ban Stories», ακούς μουσική, απαντάς κλήσεις, τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και τα μοιράζεται σε Facebook και Instagram.  Και όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές τους, έχουν ένα μικρό φωτάκι LED που αναβοσβήνει πάνω στα γυαλιά κάθε φορά που ο χρήστης τα χρησιμοποιεί, ώστε να γνωρίζουν οι γύρω του πότε είναι ενεργή η κάμερα.
Φορτίζονται μέσω καλωδίου USB-C σε έξι ώρες και μπορούν να τραβήξουν έως 35 βίντεο των 30 δευτερολέπτων και 500 φωτογραφίες, που μπορούν να αποθηκευτούν και στο smartphone ή το tablet .
Διαθέτουν δύο κάμερες , δύο ηχεία, τρία μικρόφωνα επιτρέποντας στον χρήστη να τραβά φωτογραφίες και βίντεο μόνο με φωνητικές εντολές.

gialia-facebook

Tα Ray- Ban Stories κυκλοφορούν ήδη στην αγορά σε 20 διαφορετικά σχέδια στυλ φακών και χρωμάτων. Το Facebook δεν είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει τέτοιου είδους γυαλιά. Η πρώτη ήταν η Google, που κυκλοφόρησε τα Google Glass τα οποία η αλήθεια είναι πως απέτυχαν παταγωδώς κυρίως λόγω της υψηλής τιμής τους.

Λίγο πριν την κυκλοφορία των έξυπνων γυαλιών που φέρουν την υπογραφή της Facebook και της Ray-Ban, η Xiaomi παρουσίασε το δικό της αντίστοιχο προϊόν.  Τα γυαλιά της Xiaomi ζυγίζουν μόλις 28 γραμμάρια και αποτελούνται από 497 διαφορετικά μέρη ανάμεσα στα οποία μικροσκοπικούς αισθητήρες και επικοινωνιακά συστήματα που σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες των γυαλιών μπορούν να βλέπουν γραφικές απεικονίσεις χωρίς να χάνουν την οπτική τους επαφή με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται ή κινούνται.

Ο χρήστης των γυαλιών μπορεί να καταγράφει φωτογραφίες και βίντεο τα οποία να μοιράζεται στα social media. Θα μπορεί να βλέπει μπροστά στα μάτια του κάθε είδους μηνύματα και ειδοποιήσεις και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.