Η πύλη ενημέρωσης στου Ζωγράφου
Ο πολίτης πλέον έχει το δικό του μέσο!

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Ζωγράφου

Με τη δέουσα λαμπρότητα, υπερηφάνεια αλλά και όλων των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από τον Δήμο Ζωγράφου, με πάνδημη συμμετοχή σχολείων, φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων επί της Λεωφόρου Παπάγου και η κατάθεση στεφάνων.  Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Βλάχος. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Σπυρίδων Παπαρούπας, ενώ το Α. Τ. και το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου η Υπαστυνόμος Γούσιου Ιουλία.

Κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν επίσης εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του παραρτήματος Ζωγράφου και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ζωγράφου.

Στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων κατέθεσαν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων.  Συγκεκριμένα, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας – Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη», Τίνα Καφατσάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου μπροστά- Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση» Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπώ Ζωγράφου» Κωστής Παπαναστασόπουλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση – Νέα πορεία» Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Από τις πολιτικές παρατάξεις, κατέθεσαν εκπρόσωποι  της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ζωγράφου, των Τοπικών Οργανώσεων «ΣΥΡΙΖΑ» Ζωγράφου- Ιλισίων, της τοπικής οργάνωσης « ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ» ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Εκ μέρους των σχολείων της πόλης, στεφάνια κατέθεσαν μαθητές από το 1ο  Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ζωγράφου. Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, στεφάνια κατατέθηκαν από γονείς του 2ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου Ζωγράφου.

Από τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης στεφάνι στο Ηρώον κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η ΗΠΕΙΡΟΣ», ο Σύλλογος  Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», η Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», ο Σύλλογος  Θρακιωτών Ζωγράφου «Η ΘΡΑΚΗ»η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ζωγράφου – 4ο Σύστημα Γουδή, ο Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Γυναικών Δήμου Ζωγράφου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΙΛΙΣΣΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ» και ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου.

Από τους αθλητικούς συλλόγους κατέθεσαν στεφάνι, ο  Αθλητικός Όμιλος ΑΣΤΕΡΑΣ  Ζωγράφου, ο Αθλητικός Όμιλος ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ο Παναθλητικός ΄Ομιλος  Αγίου Θωμά Γουδή, το  Αθλητικό Κέντρο Ζωγράφου ΑΚΕΖ, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ιλισίων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ», ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ, ο  Παναθλητικός Όμιλος Αγίου Θωμά Γουδή, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γουδή, ο Αθλητικός Όμιλος «Ιλίσια 2004»,  ο Αθλητικός Σύλλογος taekwodo ΙΚΑΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Μπότου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρης Δήμας, Εθελοντισμού και ΚΑΠΗ Γιάννης Βρούτσης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης, Εμπορικής Ανάπτυξης, Καταστημάτων και Δημοτολογίου Βαγγέλης Τζανής,  και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος.

Παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α., Αναστάσιος Τανταρούδας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου  κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Στρ. Παπάγου. Το ρυθμό έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου και ακολούθησαν τα τμήματα των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων της πόλης, με τους πολίτες να χειροκροτούν θερμά τους μαθητές  που με την δυναμική παρουσία τους έστειλαν μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας και ελπίδας.​     

                             

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.