Η πύλη ενημέρωσης στου Ζωγράφου
Ο πολίτης πλέον έχει το δικό του μέσο!

« Άδειασε» όλους τους δημάρχους ο Παπανικολάου ακυρώνοντας τους ισχυρισμούς τους για τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση. Στο 50% η μείωση των δημοτικών τελών

Με μια κίνηση «ματ» , επιλέγοντας μάλιστα συμβολικά να την ανακοινώσει ανήμερα της σύγκλισης της πανελλαδικής έκτακτης συνάντησης των Δημάρχων , στη Βουλιαγμένη , ο δήμαρχος Γλυφάδας , Γιώργος Παπανικολάου, έθεσε υπό αμφισβήτηση όλο το « story» και τους ισχυρισμούς ότι οι δήμοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν πλέον οικονομικά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετακυλιστεί το κόστος στους δημότες τους.
Την ώρα λοιπόν , που αυτά έλεγε λίγα μόλις χιλιόμετρα μακρύτερα , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , Δημήτρης Παπαστεργίου , ζητώντας νέα –πιο γενναία από την προηγούμενη- έκτακτη οικονομική στήριξη των Δήμων από την κυβέρνηση , ο δήμαρχος Γλυφάδας ανακοίνωσε οριζόντια μείωση 20% στα δημοτικά τέλη « εδώ και τώρα»!!!!!
Κι ενώ οι συνάδελφοι του δήμαρχοι πανελλαδικά και ιδίως οι «γαλάζιοι» ομοιδεάτες του , απορρίπτουν συλλήβδην και κατηγορηματικά τα αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτυεσης για πολύ μικρότερες μειώσεις στους Δήμους τους , χαρακτηρίζοντας μάλιστα …ανεύθυνα και ανέφικτα τα αιτήματα τους.
« Μια ιστορική απόφαση» , όπως ο ίδιος ο Δήμος Γλυφάδας χαρακτηρίζει σ΄ανακοίνωση του αφού αφορά όλους ,νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου εισοδήματος.
Σύμφωνα με το δήμαρχο , Γιώργο Παπανικολάου δεν πρόκειται για «μια απλή απόφαση» αλλά είναι το θετικό αποτέλεσμα μιας «πολύ δύσκολης και σύνθετης προσπάθειας ετών:
– Για εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου, βελτίωση των εσόδων του, αναδιοργάνωση λειτουργιών που οδηγούν σε σημαντικές οικονομίες κλίμακος. -Για εξοικονόμηση πόρων και κατάργηση προσαυξήσεων που επιβάρυναν τις χρεώσεις του Δήμου. Βάλαμε τάξη στο «σπίτι» μας για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον λογαριασμό για κάθε σπίτι και για κάθε επιχείρηση».
Συνολικά 50% μείωση !
Και όπως επισημαίνει «αθροιστικά, από το 2014, η δημοτική μας αρχή όχι απλά δεν έκανε ποτέ την παραμικρή αύξηση, αλλά έχει μειώσει πλέον κατά 30% τα δημοτικά τέλη (10% το 2018, 20% το 2022).
Εξ αρχής μάλιστα μηδενίσαμε τις χρεώσεις για τους πολύτεκνους και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις μειώσαμε στο μισό για τους τρίτεκνους. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια ύφεσης και κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και ένα σχεδόν μήνα πολέμου που έχει προκαλέσει έκρηξη τιμών, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Γλυφάδας να σταθούν στα πόδια τους.
Με τεράστια προσπάθεια, κατορθώσαμε να πετύχουμε την υπέρβαση. Οι χρεώσεις του Δήμου μας για τα δημοτικά τέλη είναι πια από τις μικρότερες σε όλη την Αττική. Σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο, καθώς το κύμα ακρίβειας επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος λειτουργίας του Δήμου. Για αυτό είμαστε υπερήφανοι για αυτή μας την απόφαση.
Και το σημαντικότερο: Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη βασική μας αρχή ότι η ζωή μας γίνεται καλύτερη με έργα.
Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών σε όλη τη Γλυφάδα και στη δημιουργία νέων, σύγχρονων και ποιοτικών, με τα έργα να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε κάθε γειτονιά της πόλης μας».

Εσείς κ. Θώδα???

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.